fredag 6 maj 2011

Vårrapport från Luleå

Jag gläds åt alla vårtecken med alla de vackra cadillacerna, buickarna, och chryslarna och annat vackert som syns efter vägarna -V8orna brummar så lugnande på de asfalttorra. Det är jättekul med en bil i familjen igen och aldrig tidigare har vi haft en med sådant "blått blod" i vår ägo, sambon gick rakt på och köpte den bil han alltid velat ha nu när huset sålts - halleluja. Vill bara påpeka att alla nostalgiska bilar vi haft varit till stor glädje Cometen hade vi jätteskoj med (trots lågbudget och en sexa).  

Jag vet inte så mycket om denna Mustang än - men jag ska suga i mig varje detalj framöver, jag har aldrig drömt om en mustang själv även om jag beundrat dem förstås och  en fastback är lite extra, linjerna är  gudomliga. Sambons är en riktig skönhet i sin candy apple färg. Den är importerad runt 2008 orginalfärgen är mossgrön som i Bullit men där körde man tydligen en 390 GT 68a. Sambon har en GTA 67a där Aet står för automat. I den sitter en 289a, edelbrookförgasare och  headers.Inte allt är orginal som ni förstår men i det här fallet spelar det mindre roll, fastbacken gör att man överser med det mesta, jag tror tom att den är snyggare i candy appleröd än i mossgrön - inte vet jag. Orginalinredningen var ivy gold - nu är den läckert svart. Finns spaciga detaljer mittkonsolen gillar jag skarpt, stilrent enkel med en läcker rullucka. Det följde med en mustangradio som ska installeras framöver. Karossen på 67 och 68 är tydligen lika förutom att 67an har gälar på sidorna. Huven kan ev vara glasfiber i mitten med luftintaget, men vet inte säkert än, ramen runt om är iallafall säkert plåt. Ser fram emot att lufta den i morgon, det blir  tur till kolonilotten i morgon men jag får inte ta med krattan ;-) ha- den avstår jag gärna.

3 kommentarer:

Larsson sa...

Snygg bil och snygg kulör fast lite synd att inte originalgrön "Highland green" är kvar...

Mercury sa...

Jag förstår att du tycker så och det gör väl vi också delvis men tiden går och usa ägaren ville ha den röd och när man kan följa drömmar ska man göra det- ändå tur att bilen är still going strong och den klär bra i rött jag lovar

Mercury sa...

Sambon har kollat upp orginalfärgen,"mossgrön" såhär har den sett ut
http://mustangattitude.com/cgi-bin/showcar.cgi?type=search&line=1304520819&pic=/1967/1967_00119_03