söndag 23 maj 2010

Oxelösund nästa o bilfråga

Jag avslutade min jernverksrunda i fredags med ett besök i Oxelösund och jag övernattade i Nyköping .Jag lade märke till att i Nyköping finns väldigt många jänkare och andra nostalgiker, det var mycket trevligt att vandra i en rikt blommande stad och mötas av massor med fina bilar. Det började direkt på hotellet. Jag bodde på Sunlight och försökte ta trapporna ned men på 4e våningen var det stopp låsta dörrar med glas och där var ett parkeringsplan med bla nostalgiska bilar. Har det någon nostalgiförening där? någon som vet?
Vad är de undre bilarna för sort? Jag har ingen aning men jag tänker franskt om den gröna och engelskt om den gråvita bakom men det är bara den spontana reaktionen.Jag har inget facit.

Sedan när jag skulle åka hem o väntade på en buss fångade jag denna gatbil  i flykten.Avslutar med en gatbil från Luleå, jag lyckades övertala dottern att vara sådär pinsam som jag kan vara genom att fota en gatbil hemma i Luleå. Buick electra- mycket fin modell! Tyvärr lite dålig bild men -sånt är livet .... ibland6 kommentarer:

Larsson sa...

Den gröna är en Fiat 500 Topolino från 1950 eller så... den grå är väl även det en Fiat av samma modell fast utan utanpåliggande reservhjul?

Karlsson sa...

Jag bodde där ett par nätter för ett och ett halvt år sedan, och om jag minns rätt var det hotellägarens privata bilmuseum. Det skulle göras i ordning om inom en snar framtid sa dom, men det ser inte ut att ha hänt så mycket.

Mercury sa...

Återigen tack till Larsson och Karlsson för intressant info. Jag hade inte gissat på fiat men nu ska jag spana in dem på nätet.

Mercury sa...

Topolino= Musse Pigg!!! Vad häftigt

The StarChief sa...

När jag inte vet chansar jag alltid på moskvitch hehe

blom117 sa...

Nyköpingsklubb:

http://www.askugnen.com/nya_cruisers/inside.html