torsdag 13 maj 2010

Cometsväng

Det ärhärligt att lufta Cometen. Idag har vi kört 10 mil tror jag. Vi har varmt o vackert väder och har dragit runt på mindre väger söder om stan.

Ratten är tyvärr sned och det borde justeras, 45 grader fel inget man tänker på när man vant sig men ändå en irriterande detalj som ska fixas....någongång.

4 kommentarer:

Larsson sa...

Ratten sned? Kolla då så att Du inte har något fel på framvagnen. Onödigt att slita ut däcken eller att vagnen uppför sig konstigt. Fixas lätt på en lämplig verkstad...

Mercury sa...

Shit - menar du att rattens läge hänger ihop med framvagnsinställningen?? Jag tror att framvagnen är bra som det är så det enklaste är kanske att acceptera sned ratt i så fall

Larsson sa...

Nja, det finns ju en anledning till att ratten sitter "fel". Behövs bara ett oförsiktigt anfall mot en trottoarkant el dyl. så kan framvagnsinställningen ändras... men visst då, är Du säker på att allt är i ordning så är det bara att pilla bort emblemet mitt på rattstången, lossa muttern och dra bort ratten (ofta behöver man en avdragare).

Tycker personligen att det är mycket irriterande med rattar som sitter fel - har haft många bilar där man måst ändra...

Mercury sa...

Aha - typiskt, inte vet jag säkert att framvagnsinställningen är bra,när jag köpte bilen sa säljaren att man behövde ta lös ratten och vrida om den. Skulle gissa att han ställt in det hela själv.Ratten har iallfall varit sådär hela tiden när jag haft bilen. Tack för informationen Larsson! :-)