lördag 3 oktober 2009

Frostmorgon eller rent av vintermorgon?

När jag väl accepterat att hösten är här är det egentligen snart dags att acceptera att vintern kommit. I natt har det varit -9°C och världen är vit. Kometsäsongen är definitivt över.Hästsäsongen har övergått i vintriga vanor med att bära vattenhinkar och broddade skor. Idag ska sommarhagen plockas ned innan stolparna fryser fast ordentligt.


I trädgården får man se med andra ögon. Fingerborgsblomman är faktiskt ännu vackrare tack vare minusgraderna.Vallmokapslarna är riktigt vackra med alla iskristaller. Tyvärr verkar frosten ha tagit kål på mina chliplantor i växthuset innan jag hunnit ta in dem. Snyft. Idag ska jag städa ur växthuset med lite tur kanske någon klarar sig.

1 kommentar:

Barbro Binda sa...

Och här håller DU till! :-) Härlig blogg du har, nostalgin flödar! Gamla jänkare är ett intresse i vår familj, maken mest. Han har haft några stycken genom åren. Numera vardagsåker vi Frontera, och på somrarna skuttar vi runt i en liten Ford Taunus, 12M -55. Jättefräsch, helt i originalskick. Jag återkommer gärna hit, och du är välkommen tillbaka till mig om du vill. Kram! :-)